Mian, du fick pris för Årets Bok, grattis!
– TACK! Det här är det snyggaste priset jag fått. På allvar, det här är det finaste man kan få. Det känns helt fantastiskt. Priser som är framröstade av läsarna slår allt.
Om det varit ett vanligt år hade du fått stå på scenen och ta emot priset till applåder och jubel…
– Ja, jag hade lipat en skvätt, det är jag säker på. Sen hade jag skärpt till mig och sagt något om Lisa och Lilly och om omöjlig kärlek, och så något politiskt så klart. Lisa och Lillys öde är ju ödet för 100 000-tals homosexuella idag runt om i världen. Jag hoppas jag gett dem någon slags upprättelse, som de inte kunde få då. Sen hade jag tackat läsarna, de som läst, röstat, och som hört av sig. Precis nu, för en kvart sen, fick jag ett mail från en läsare som tackade. Det är fantastiskt. Jag är otroligt tacksam. Sen var jag ju i fint sällskap också, som bland andra Johan Hilton, han kan få flärpen på Q:et på statyetten (skrattar).
Hur ska du fira?
– Jag firade lite när jag fick veta det, men nu när jag fått priset i handen måste det halas fram lite champagne känner jag. Åh, jag skulle vilja ha en stor jävla fest. Jag tänkte på det i taxin på vägen hit när jag såg Cirkus torna upp sig och man är på väg till QX-galan och vet hur stämningen och känslan är, oavsett om man är nominerad eller inte så är det årets roligaste gala. Den är oslagbar, det bara är så, nu får jag gåshud och tårar i ögonen när jag tänker på det, men det blir fler galor. Då jäklar!