23:41 Loreen avslutar galan, framför scenen samlas pristagarna och hela salongen jublar och dansar till Euphoria.

23:36 Jag har varit på nästan alla gaygalor och är förvisso QX-avlönad, men att Kronprinsessan dyker upp som prisutdelare är ofattbart. Showen har dessutom varit fantastisk, se den på lördag på TV4 direkt efter melodifestivalen 21:30

23:35 ”Viktoria, du är vår kronprinsessa men ikväll är jag drottning” säger Jonas Gardell

23:33 Få har berört oss, men ditt budskap är tydligt. Vi ska torka varandras tårar säger Kronprinsessan Victoria. Jonas Gardell är årets homo och det är historiskt att en kunglighet delar ut pris på gaygalan. Publiken står upp, kronprinsessan apploderar och tar Jonas hand.

23:32 Då så… säger kronprinsessan. Mer jubel…

23:31 Många i salongen har svårt att förstå att Kronprinsessan verkligen är här!

23:31 Det är så skönt att känna er kraft och glädje utbrister Kronprinsessan.

23:30 Hon skrattar. ”Det är ju bara så att jag ska DELA UT ett pris”

23:29 Taket lyfter på cirkus!!!! Victoria säger Wow!

23:28 SHIT! Kronprinsessan Victoria delar ut pris till årets homo!!!!

23:27 Loreen är mållös. ”Det här priset är allas, jag hade inte stått här för mina early adopters, the gay community.

23:26 Timbuktu delar ut pris till årets låt. Loreen vinner med Euphoria!

23:14 Gina från Melodifestivalen drog med sig Edward af Sillén för
att dela ut pris till årets Duo. Maria och Mindy, Adam Paulsson och Adam Lundgren samt Christer Lindarw och Babsan.

23:00 Simon J Berger som gör rollfiguren Paul i Torka aldrig tårar utan handskar är årets TV-stjärna enligt qx-läsarna. ”Det här är det mest bisarra jag varit med om. Jag är glad, stolt och tacksam. Jag vill ägna priset åt alla dom som bidragit med sina berättelser under och efter seriens gång.”

22:28 De säger de är hedrade att vara på galan som nygifta. Att båda som Ugandier betraktas som en förolämpning mot landet men att vi i Sverige kan vara glada för att ha det rättsamhälle vi har och tar för givet… Han uppmanar alla att stå upp för homosexuella i Uganda nu!

22:35 QX hederspris går till Ugandas HBTQ-aktivister. Det delas ut av Jimmy Sserwadda som flydde till Sverige från Uganda. Han hade skilts från sin pojkvän men fick veta att hans pojkvän Lawrence Kaala också flytt hit och förra helgen gifte de sig i Stockholm.

22:22 Nu dags till ett av de finast priserna som delas ut av chefredaktören för Qx, Anders Öhrman. Han visar bilder från prideparader och konstaterar att det inte är en självklarhet. Han visar på en bild på en ensam man som går med en rengbågsflagga i Uganda, där homosexuella hotas av dödsstraff och ett förslag om en angivarlag. I Uganda misshandlas och mördas homosexuella.

22:28 Konditorn Roy Fares i publiken får besök av Jenny Strömstedt som visar upp avklädda bilder på honom. Inte trovärdigt utbrister hon och tvingar honom äta godsaker. ”Du sväljer väl?” undrar hon… stort publikskratt…

22:24 Grattis västkusten, bästkusten. Bee Bar tar emot priset med Marcus Gisslen i täten. Ännu ett pris till detta framgångskoncept.

22:23 Nu dags för rugbylaget Sthlm Berserkers att dela ut pris till årets gayställe. Nominerade är KG, Zipper, Bee Bar, Wonk och Kolingsborg.

22:15 Jag vill tacka min fru som ställt upp allt heterosex. Jag är glad för alla som tittar på det här hemma på tv, som inte vågar vara här… Det fina med Sverige är att det är ett land för vem som helst, säger han.

22:14 Soran Ismail är årets Hetero. ”En soft anledning att få stående ovationer för att man är hetero”, säger han. This means that Obama, you are gayer than I am…

22:12 Nominerade är Barack Obama, Sarah Dawn Finer, Soran Ismail.

22:11 Stort jubel när Towa Carson ska dela ut pris till årets Hetero.

Ewa Fröhlin får feeling.

22:09 Mest erfarna vinner – After dark! ”Nu skämms jag lite Loa”, säger Christer Lindarw

Jonas Gardell blev vinnare till årets bok.

.

21:08 Nominerade är After Dark, La Cage aux Folles, Jonas Karlsson, Diamond Dogs samt Cabaret Moulin.

22:06 Lisa Nilsson delar ut pris i kategorin Årets Drag. Hon berättar att hon under en blöt natt övertalats av drugor att testa drag som sig själv. Hon skyller på att det var poppers inblandat…

21:59 Darin på scen. Inleder med Magnus Uggla-covern Astrologen..

21:58 Makode Lindes tårtkonstverk hyllas i sketch som nog låter sig bäst beskrivas i TV. Dock ingår Roy Fares som gör armhävningar och smakar bokstavligen av bakverket….

21:53 Vinnaren för årets scen är After Dark och Babsan. Jag trodde Loa skulle ta detta sa Babsan. Christer säger att Loa tar allt… skratt. Christer Lindarw hyllar Jonas Gardell. ”Du har gjort det viktigaste i år, du har också fått mig att kunna sörja”.

21:52 Nominerade för bästa scen är Orlando med Robert Fux, La cage aux Folles på Oscars och After Dark.

21:51 Glad nyhet för mig. Priscilla tar plats på Göta Lejon i höst. Björn Kjellman spelar en av huvudrollerna i musikalen. – Vi hoppas vi tar pris för bästa scen nästa år säger han blygsamt.

21:48 Jonas berättar om ett brev från en Alf, som äntligen vågat sätta in en dödsannons för sin döde älskling. Priset är till Alf och till Jonas Gardells vän Hans som tog livet av sig.

21:47 Han berättar att han får foton på föräldrar som ställt sina barn vid bögringen vid centralstation.

21:45 Jonas Gardell solklar vinnare. Han ska skriva sina memoarer. Kristen och homo, titeln blir ”Ett liv på knä”. Stort skratt…
Han säger att han är så glad att det känns som ett land har förlöst och äntligen sörjer, alla unga vackra män som inte är med oss längre. Är det något serien handlar om upprättelse. Nej vi var inte guds straff, vi var killar som hade otur.

21:43 Ewa Fröling får feeling på scen och spontandansar. Hon delar ut priset till ”Årets bok”. Mitt positiva liv, Andreas Lundstedt, Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell samt Äntligen av Gabriel Forss.

21:41 Nu kommer Rasmus (Adam Pålsson) och Benjamin (Adam Lundgren) från serien in under Lustans Lakejerlåten. Stort jubel.

21:28 Johan Kinde hyllar 80-talet med Diamanter är en flickas bästa vän från TV-serien Torka aldrig tårar utan handskar

Jenny Strömstedt skrider in som en glitterprinsessa.

.

21:36 Jenny hyllar Kertuu Sturesson som var den sjuksyster som vågade Torka tårar utan handskar och varit en centralfigur när det gäller att bryta AIDS-stigmat i Sverige.

21:34 Vinnare är Alf Kjeller! Han tackar förra styrelsen för Sthlm Pride som gav honom förtroendet att få tillbaka festivalen i Tanto. Det var en utmaning att jobba med något som alla trodde var dömt att dö. Han tackar volontärer och alla inblandade … och sambon Göran.

21:32 Alf Kjeller Pride, Joe and Emma – festfixarna från Malmö samt partyduon Katja och Gunn är nominerade.

21:32…ops, en liten halvnakenchok. Men ingen ”Frontal nudity”. Bilder kommer…

21:31 Nu undrar han om det är ok om han tar av sig lite kläder…

21:30 Nu kommer Kenny från Bredbandsbolagets reklam för att dela ut priset för ”Keep up the good work”. Han är britt…

21:28 Den grisige ”Kaptenen” Björn Andersson tar emot priset och hyllar Jonas Karlssons ben. (Jonas sitter i publiken och är också nominerad i årets drag)

21:26 Vinnare, årets film är… Cockpit!

21:25 Nominerade filmer är Weekend, Cockpit och En oväntad vänskap.

21:24 det är årets film som ska krönas.

21:24 Det finns inget lyckligare än stå här idag och se min kära fästmö och min käre son i publiken.

21:23 Tack, jag trodde aldrig jag skulle stå. Jag har vunnit många priser och förlorat väldigt få, säger hon.

21:22 Publiken ställer sig upp! Öronbedövande jubel!

21:22 Anja Pärson!

21:21 Första priset delas ut av….

21:20 Jenny vill få igång publiken, drar igång Burn, baby burn med juckdans ihop med Andreas Lundstedt i salongen.

21:17 Jenny Strömstedt avslöjar att hon är gammal i gaygemet. Nu en smart film där jenny är inklippt i Fucking Åmål.

21:17 Zara är 15 år, lika gammal som gaygalan.

21:16 Fifty shades of Gay, kallar hon gaygalan för.

21:14 Jenny Strömstedt får juble för sin svart och silverglittrande långklänning!

21:11 Storbandet Ambassadeur är med även i år, Zara Larsson inleder med Uncower tillsammans med ett bildcollage med tidigare qx-galehöjdpunkter!

21:09 NUUUU! Börjar det! Jenny Strömstedt i en sketch med sin man Nicklas Strömsdet på telefon som är orolig över att Efva Attling ska vara i publiken. Jubel!

21:08 Nu får de nominerade instruktioner från studiomannen hur man tar sig till scen om man vinner.

Adam och Adam från Torka aldrig tårar utan handskar.

21:05 Fortfarande strömmar det in publik i salongen, fint folk kommer sent…nu uppmanas alla ta plats.

20:52 Hashtag för kvällen är #gaygalan! #QX funkar också…

20:48 Resligare och blondare än de flesta transorna. Henrik von Zweibergk är studiomannen som syns titt som tätt i Melodifestivalen. Även på QX-galan styr han i allt kring scenen.

20:41 Peter Englund från Diamond Dogs har fått ledigt från sitt foajéspring på La Cage aux Folles på Oscarsteatern. Loa Falkman är också på plats, dock inte i damkläder.

20:16 Den amerikanske journalisten och TV-stjärnan Cooper Anderson gästade Sverige i helgen. Bland annat syntes han på Torget på lördagskvällen enligt källor. Stannar han kvar på qx-galan kanske?

20:12 Christer Lindarw glittra i full outfit kvällen till ära. Kan man misstänka att han och Babsan drar av ett nummer från den hyllade showen?

20:10 Pia Sundhage är nominerad till årets homo/bi/trans tillsammans med Kajsa Bergqvist, Jonas Gardell, Anja Pärson samt Christer Lindarw.

20:07 Nygifta paret Jimmy Sserwadda och Lawrence Kaala från Uganda slår sig ned vid samma bord som Landslagstränaren Pia Sundhage. Sserwadda får snart sitt svenska medborgarskap men Kaala hotas av utvisning.

20:05 Salongen blev plötsligt väldigt rosa. Babsan är på plats!

20:03 Peter Jöback är på plats. Snart gör han drömrollen som Fantomen på stora operan i New York.

20:00 Rikdagsmannen (C) Fredrick Federley och maken Johnny Kroneld fick bordet precis framför oss här på QX-redaktionen. Risken är de blir hårdbevakade.

19:54 Aftonbladets Nils Franchell och maken Pär Jonasson kommer i sällskap med übersnyggingen från Bredbandsbolagets reklam. Hans namn är Kenny Solomons.

19:50 Avgående jämställdhetsministe Nyamko Sabuni lämnade catwoman-outfiten hemma och drog på sig en röd blåsa istället. Hon samspråkar med festfixaren Michael Bindefeldt.

19:45 Förra årets konferencier Magnus Skogsberg Tear tar plats vid sitt bord. Han är aktuell med föreställningen Sean Magnus kommer igen, tillsammans med kollegan Sean Kelly.

19:40 Radiostjärnan och Årets Homo 2006 Roger Nordin hälsar på gänget från Justitiedepartementet. Snart lämnar han RIX-FM för att gå till NRJ med kollegan Titti Schultz.

19:37 Justitieminister Beatrice Ask gör entré i salongen tillsammans med kollegan Martin Valfridsson.

19:26 Salongen fylls på och tv-crewet kollar så att kommunikationsradion funkar.

19:09 På plats i salongen på Cirkus. Dukarna lyser fortfarande vita, matgästerna börjar anlända.