Reaktionerna på att det överraskande var kronprinsessan Victoria som i år delade ut priset till Årets Homo, Bi, Trans fullständigt exploderade på måndagsnatten i svensk media. Även nordisk media reagerade snabbt och under tisdagen och onsdagen har nyheten hittat vidare till såväl brittisk, tyskspråkig som fransk och amerikansk media.
Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterade under onsdagen i Aftonbladet kronprinsessans medverkan och jämförde med sin egen 2010:
– Jag minns själv vilken fantastisk stämning och gemenskap det var, säger han och menar att det är ”betydelsefullt” att hon var på plats.
Från oppositionen säger socialdemokratiska partisekreteraren Carin Jämtin att hon uppfattar Victorias engagemang som ”äkta”.
På lördag är det dags för TV4 att sända ett sammandrag av Gaygalan-. Det startar 21.30, direkt efter att sändningen från Melodifestivalens deltävling i Göteborg slutat.

Här kommer en radda härliga bilder från händelserna på scen. Njut!


Är det Victoria undrade många, snart stod det klart...


Så var sagan all... Jenny Strömstedt ledde galan från start till slut då hon hade äran att presentera HKH kronprinsessan Victoria. Och vilken kväll det blev!


Läs livereferatet och se ännu mer bilder:

Allt från qx-galan, Kronprinsesschocken, minut för minut.


Årets Gaygala med tillhörande mingel

Bildkalas från GayGalans efterfest