Nu tar svenska kortfilmer steget ut i världen och visas på OutTakes-festivalen på Nya Zeeland ned premiär den 23 maj i Auckland. Därefter vandrar de med den ambulerande filmfestivalen till Wellington och sydöns största stad Christchurch. Filmerna är en del av kortfilmsprogrammet ”Nordic Lights” där de svenska filmerna Love, Kompisar, Lucky Blue – sodomi det är svårt att låta bli, Jag är bög och isländska Bræðrabylta (brottning) visas.
David Färdmars kortfilm Love – My name is Love har visats på bland annat Göteborgs Filmfestival och tilldelats priser av Sveriges film och videoförbund liksom fick ett hedersomnämnande vid Jönköpings Filmfestival. Filmen handlar om hur den 22-årige Love utsätts för en våldtäkt.
Lucky Blue, med undertiteln Sodomi det är svårt att låta bli, av Håkan Liu, är en söt berättelse om blyge Olle och förälskar sig i kaxige Kevin. Filmen har visats på svensk TV och utsågs av QX Anders Öhrman till ”den bästa svenska gayskildring jag sett på film”.
I Jag är bög berättar regissören Nicolas Kolovos om Alex, en svensk man med grekiskt ursprungs komma ut inför sin familj. Magnus Morks Kompisar berättar om Björn och Hampus som delar lägenhet och där en av dem längtar efter att något mer skall ske mellan dem.
Isländska Bræðrabylta handlar om två brottare och bönder som håller sin relation hemligt. Den visades i vintras på Åländska hbt-filmfestivalen Filmfest fyr alle.
På festivalen visas även Patrik 1,5

LOVE i QX Shop