Elisabeth Ohlson Wallins straka fotoutställning In Hate We Trust återkommer i samband med Stockholm Pride till huvudstaden.
Denna gång är den kompletterad med en ny bild som kommentar hur religionen kan användas, för ont eller för gott. Bilden är framtagen på uppdrag av Helsingforskommittén som dock valt att inte använda den.
– Konstens språk och diplomatins språk arbetar på helt olika sätt. Helsingforskommittén har fått en ny bild av mig men denna bild tillägnar jag det globala arbetet som vi i Sverige måste börja jobba med på allvar. Vi måste trycka på våra politiker och tala klarspråk hur religonen gör oss HBT människor illa. Ja, till och med dödar oss, säger Elisabeth Ohlson Wallin
Bilden har Elisabeth tejpat upp på glasväggen in till utställningen på Kulturhuset så att så många som möjligt ska kunna ta del av den.
– Jag vill att vi i den glada pride yran också ska tänka på våra bröder och systrar i de länder som just nu har det mycket svårt. Där det gäller dödstraff och förföljelse för HBT människor.