Kulturscenen är tillbaks i Pride Park. Men nu heter den Skogscenen ”eftersom allt på Pride är kultur”. Nytt är att scenschemat är planerat för att komplettera – inte konkurrera med – stora scenen.

– Nu hinner man lyssna både på schlager och opera, säger Ulricha Johnson, programansvarig för Skogsscenen.

Förra året var Tiina Rosenberg och Mian Lodalen gäst-DJ:s. I år är Lo Kauppi och Anna Vnuk först ut.

– Det blir intressant. Anna och Lo är två artister med fantastiska soloframträdanden som tänjer på gränser för vad tjejer kan och får göra på scen, säger Ulricha Johnson.

Lo Kauppi är skådespelare som blottade sin själ för alla som ville se i pjäsen Bergsprängadottern som exploderade, en levande berättelse där hon drypande av svart humor berättade om hur hon försökte svälta sig till döds för att passa in.

– Jag tänkte spela Macarena, eftersom det är fantastiskt roligt att två halvfeta spanska gubbar lyckas få 40 fotomodeller att dansa halvnakna runt dem. Sen Lauryn Hills, Forgive them father som ett svar på det, säger Lo Kauppi.

De andra som spelar är prästen Lars Gårdfeldt, journalisten Johan Hilton och en tredje gäst som ännu inte avslöjats, efter att Elisabeth Ohlson Wallin fått förhinder.

– Vi ville ha folk man blir nyfikna på. Alla är kända profiler, och det skulle vara kul att få se en annan sida av dem. Musiken ger en ny inblick, säger Ulricha Johnson.

På Skogsscenen kan man även se vissångerskan Christina Kjelsson och hennes sexmannaband, en läsning ur nya pjäsen No Tears for Queers och få smakprov från svenska uppsättningen av Hairspray med Jessica Heribertsson i huvudrollen och Rolf Lassgård som mamman.