Mitt på golvet på Tyrol har en cirkelformad scen byggts upp, inte ens tre meter i diameter. Här ska en av mina största scenupplevelser hittills få plats. Publiken hälsas välkommen. ”Leave all you’re troubles at the front door, ’cause you’re with us now”. Och sedan börjar det: La Clique.

Ordet ”varieté” räcker inte till för att beskriva upplevelsen, ”nycirkus” är för fattigt och ”burlesk kabaré” för litet. Det är svårt att sätta ord på en show som osar av kaxig, dekadent extravagans.

Tempot växlar från snabbt till långsamt och tillbaka igen utan att någonsin tappa takten. Ibland är det stort och bombastiskt ibland litet och anspråkslöst. Var och en av de udda scenkonstnärer som får kvällen att pulsera av magi är extremt skickliga. Men det är inte den tekniska briljansen som bländar – det är den glimten i ögat.

Gummimannen Captain Frodos kontrollerade kaos av kroppsdelar och klantigheter förfärar, förundrar och förtjusar. Kroppskonstnären David O’Mer gör ett badkar, två rep och ett par våta jeans till en sensuellt ångande upplevelse som gav Svensk Damtidnings Daniel Nyhlén kåtslag, och borde skaka om äggstockarna även hos den mest resistenta av flator.

Striptease, rockringar och kroppskontroll. Den ena skruvade akten avlöser den andra. Och mitt i allt står svenske Carl-Einar Häckner som en ljuvligt förvirrad Ikea-narr på uppåttjack som sprutar ur sig tricks och trollkonster.

– Han är fantastisk ikväll. Han har hittat en trygghet och en komik som påminner om George Carl. Den här showen är helrätt – vi har aldrig haft något liknande i Sverige, sade Joe Labero som satt i publiken.

– Shit, var han här? Och sade han så? It’s very… fan va snällt! George Carl är en legend – en av de tio clowner i historien som jag beundrar, sade en omtumlad Carl-Einar Häckner efter föreställningen.

2004 såg han La Clique uppträda i Edinburgh, och övertalade truppens kreative chef Brett Haylock om att han var rätt för showen. ”I’m big in Sweden!” Hans karaktär spelar mycket på just svensk tafatthet.

– Den är skapad för shower i Australien och England, så jag har fått anpassa den lite nu när vi kör i Sverige. Men ikväll verkade jag landa i en bra balans mellan svenska och engelska.

Sedan 2009 är Carl-Einar Häckner regelbunden La Clique-medlem. För att passa det snabba tempot har han fått korta och tajta in show och vässa sin tajming.

– Jag tycker att jag har hittat det nu. Jag har lärt mig mycket av att få arbeta med så många underbara, sexiga och skickliga artister. Tyvärr har jag inte kunnat vara med alla gånger. Jag har många av mina ägg i andra korgar.

La Clique uppträder varje kväll till och med söndagen 15 augusti, kommer tillbaka till Stockholm i september och drar därefter till Idunteatern i Umeå. Men förstör inte årets scenupplevelse med smygtittar på taffliga youtube-klipp. Upplev den live. Om du någonsin betalat för att se någonting, kan du betala för att se La Clique.