Den 18 januari är det premiär på La Cage Aux Folles i Gasklockan i Gävle. Det är Lars-Åke Wilhelmsson som tillsammans med Gävles Lyriska Sällskap sätter upp den populära musikalen. Lars-Åke ska regissera, spela huvudrollen Albin/Zaza samt designa kläderna.
– Jag spelade Zaza första gången på Växjö konserthus år 2000. Och sen i Kalmar. Och nu 20 år senare får jag återigen inta rollen ”Albin/Zaza”, säger Lars-Åke.
I ensemblen ser vi även Alex Falk och Björn Törnblom.
La Cage Aux Folles kom först som fransk film 1978 baserad på Jean Poirets pjäs med samma namn. Den sattes första gången upp som musikal 1983 på Broadway av Harvey Fierstein. De mest kända låtarna i musikalen är Jag är den jag är och Vår bästa tid är nu.
Musikalen fick en amerikansk filmvariant, 1996, med Robin Williams och Nathan Lane och fick namnet Birdcage och är baserad på pjäsen.
Handling: Det samkönade paret George, ägare till en nattklubb i Saint-Tropez, och Albin, hans livs kärlek och tillika stjärnan i nattklubbens dragshow, hamnar i trångmål när Georges son, Jean-Michel, ska introducera sin fästmö för dem. Fästmöns föräldrar är ultrakonservativa och har mycket lite förståelse för det liv som George och Albin lever. Diverse förvecklingar uppstår när man försöker visa upp en traditionell kärnfamilj för sonens blivande svärföräldrar.