Grattis Mian, du fick Jörn Svensson-priset igår på Vänsterpartiets kongress, hur känns det?
– Väldigt, väldigt fint. På grund av coronan fick jag priset före kongressen och det var samma dag som nomineringarna till Augustpriset offentliggjordes och jag sa att Jörn Svensson-priset smäller högre för mig. Jag hedras för lång och trogen kamp. Fällde ett par tårar när Jonas Sjöstedt läste upp motiveringen.
Äran, en fantastisk motivering och 10 000 kr, hur firade du det?
– Världens tristaste svar: genom att vila. Det har varit lite mycket senaste tiden. Men prispengen kom verkligen till pass. Nu kan jag köpa en ny dator så jag får ett vettigt skrivdon att påbörja nästa roman på.
Du är just nu aktuell med boken om ”Lisa och Lilly”, och syns överallt, hinner du njuta av allt beröm och uppmärksamhet som du och boken får?
– Jag är uppriktigt glad för varje Facebook- och instagraminlägg läsare skriver, för varje mejl och mess som skickas till mig. Recensionerna har varit fantastiska och så klart är jag glad över dem, men läsarnas respons är det som gör mig allra gladast. Det här är folkets bok. Genom det här enorma genomslaget känns det som om Lisa och Lilly har fått upprättelse.
Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att det blir en film!