Uppsala kommun vill öka representationen bland den konst de har i det offentliga rummet. Därför har man tagit hjälp av Offkonsten! och regnbågsungdomar från S.A.G.A-gruppen(Sexuality And Gender Acceptance), som fått hjälpa till att köpa in ny konst under utställningsnamnet Under samma regnbåge. De har också gjort ett urval ur kommunens, regionens och konstmueseets befintliga samling.

S.A.G.A är en förening i kommunens regi som startades 2015 av fritidsledare Heidi Rasmussen. De brukar ses på Brantans fritidsgård och samarbetar med RFSL-ung Uppsala.

Utställningen är en del av Kulturnämndens temaår för fred, demokrati och mänskliga rättigheter. Bland konsten finns målningar, teckningar, foton och skulpturer från ett brett urbal konstnärer. Detta invigs idag kl 18 med en livesändning på Uppsala konstmuseums Facebooksida. Utställningen kommer pågå till 21 februari 2021.

”All konst passar inte alla. Konst måste få skava och bidra med friktion. Men i det offentliga rummet ska konsten representera många olika perspektiv – att vi alla i något konstverk kan känna oss speglade, sedda eller förstådda: konst som speglar oss.”, skriver Uppsala konstmuseum.