⁃ Det är jävligt bra filmer som visar verkligheten på olika sätt, säger Ulrika Sundbäck som är biografföreståndare på Zita.

Hon tycker det görs mycket bra queerfilm just nu, filmare får chansen och producenter tycker det är värt att satsa pengar på projekten. Filmen Weekend tycker hon är ett bra exempel på en berättelse som främst är en kärlekshistioria, som kunde berättas om två människor vilka som helst, men nu råkade vara två killar. Under Pride visas även dokumentärfilmer, sådana som vanligen har svårare att nå ut till en bred publik. Filmen Alla Vilda om författaren Birgitta Stenberg och så berättelsen om konstnären Lars Lerins sökande efter kärlek.
⁃ Lerinfilmen är intressant just med på att han ”importerat” en man. Hur skulle han uppfattas om det var en kvinna istället? Filmen är också intressant just för att den är så naken, säger Ulrika.

Den svenske independentregissören Casper Andreas har Sverigepremiär för sin Going down in La la land. En dråplig och sexig film om en ung skådespelare som av en händelse ramlar in i porridustrin. Den USA-baserade regissören kommer även vara på plats i samband med vissa av filmerna för att berätta mer om dem. Ulrika Sundbäck vill framhålla filmen två filmer särskilt.
– Jag tycker mycket om Tomboy, den har inte fått så mycket publicitet men är väl värd att se och så Casper Andreas filmer som har mycket hjärta. Det är mycket relationer och lätt erotiskt…

Hoppas du på ett regnigt Pride?
⁃ Haha, jag hoppas på ett soligt Pride med mycket biobesökare!