Brittiska gaytidningen Attitudes coverboys, Taron Egerton och Jonathan Bailey, spelar ett par i pjäsen. De har varit ihop i sju år när de tar en paus och John, som identifierar sig som gay,  börjar ifrågasätta sin sexualitet efter att han börjar ha sex med en kvinna…

Pjäsen är skriven av Mike Bartlett, som skrev hyllade BBC-serien Doctor Foster, som SVT visat i Sverige. Den hade premiär i Storbritannien redan 2009, då med två andra öppna skådisar i huvudrollerna, Fleabags Hot Priest Andrew Scott och James Bond-Q Ben Whishaw.

Jonathan Bailey, vars roll Anthony kommer att ha huvudfokus i den kommande andra säsongen av Netflix-succén Bridgerton, säger till Daily Mail att pjäsen speglar diskussionen kring sexualitet idag.
– Folk är nervösa att prata om sexuell identitet och det som händer just nu, då man öppnar upp de binära strukturerna.
Han menar att människor inte känner samma behov av att sätta etikett på sin sexualitet idag, och att pjäsen var före sin tid.

Uppsättningen regisseras av Marianne Elliott som hyllats för sin version av Stephen Sondheims Company 2018, och i övriga roller syns Jade Anouka (Netflix Turn Up Charlie) och Phil Daniel (Still Crazy).

Cock får premiär på Ambassadors Theatre den 5 March 2022 och kommer att gå i tretton veckor under våren. Biljetter? Här.