I Dagens Nyheters stockholmsdel konstateras idag att det är till Köpenhamn som stadens invånare vill när de åker på weekend-resa.
Så för att bevisa detta och passa på att fira att det snart enda skandinaviska projektet, SAS, klarade senaste persen är ett hett tips att just flyga till den danska huvudstaden för att sedan spendera weekenden på Warehouse9 i Kødbyen.
Där arrangeras från torsdag kväll en internationell Performance Art Festival. Queer konst, queer dans och dialog och queer bildkonst. När det är som bäst!
Från svenskt håll kommer teatervetaren Yael Feiler för att på söndag prata om etnicitet och makt inom svensk teater och på lördag framför Luscious Montana en dans och performanceföreställning som är en hyllning till kvinnor inom sexindustrin. Efter hennes föreställning följer en konstnärsdialog där hon deltar tillsammans med fyra dans och performnaceartister som uppträtt under lördagen. Det är brasilianske Fernando Belfiore och portugisiske Antonio Maia, Joseph Mercier från Kanada och Zhu Ming från Kina.
Under hela festivalen är BarHvaViHar öppet där publik och konstnärer blandas.
Besök warhouse9.dk för hela programmet. Länk via Qx GayMap.