Smulklubbens skamlösa systrar är Mian Lodalens skönlitterära debut och kom ut 2003 och sålde i närmare 40 000 ex. Det är en rapp och underhållande roman som utspelar sig i homovärlden – en varm och dagsaktuell skildring av vänskap, sex och relationer under ett år i Stockholm.
I centrum för berättelsen står den ständigt luspanka frilansskribenten My, krönikör i tidningen Queer Express och inte helt olik Mian Lodalen själv… Vi följer henne under ett händelserikt år där My lever singelliv i en tillvaro där hon plockar upp smulorna från andras raserade relationer. Hon beskrivs som den ”ständigt sexhungrande” och föredrar gifta heterotjejer framför att binda sig i en fast relation med en riktig flata.
Boken kom ut sju år efter att Mian Lodalens före detta flickvän, Louise Boije af Gennäs, givit ut Stjärnor utan svindel. Att ingen av dessa böcker har blivit film är ett mysterium. Men Mian berättar för QX att det första filmbolaget ringde bara några timmar efter att landets alla stora dagstidningar hade recenserat Smulklubben.
– Jag sålde rättigheterna till Nordisk film och de började filma från Pride och QXs lastbilsflak, men sen konkade Nordisk film och filmen frös inne. Synd. Det hade kunnat bli en satans rolig film.
Och vem skulle spela huvudrollen som My om Mian fått bestämma?
– Jag hade gärna sett Nour el Refai eller Emma Molin, det hade ju varit en dröm.

Dags för något filmbolag att nappa nu?