Efter After Work och invigning ikväll på Kulturhuset Rex i Umeå visas Elisabeth Ohlson Wallins upprörande, förföriska och berörande bilder.
Och därmed är årets upplaga av Umeå Pride i full gång!
Under fredagen visas den svenska filmen Kyss mig på Folkets Bio. Innan dess kan man möta kvinnan bakom den, Josefine Tengblad på stadsbiblioteket. Tengblad är dessutom just nu engagerad i att bygga ut en gayfilmdel under Stockholms Filmfestival, mer om det kan du läsa i QX oktobernummer.
Under fredagen är det i huvudsak Folkets Hus som är centrum för Pride-festivalens olika programpunkter och på kvällen blir det fest för ungdomar på Hamnmagasinet.
Parken på festivalen blir lördagen då det efter seminarier i Folkets hus och regnbågssagor i stadsbiblioteket blir Prideparad från och till Döbelns park där det även byggts upp en Pride Park. Väderutsikterna för lördag ser OK ut enligt SMHI, men det är klokt att ha en lite varmare jacka i beredskap!
Är man extra frusen av sig så är ett bra tips att besöka Kärlekens mässa som startar efter paradens slut, eller att lyssna på eftermiddagens föreläsningar i Folkets Hus.
På kvällen öppnar Pridefesten på Scharinska med bland andra Moa Svan och Frida Selander på besök.
Under söndagen avslutas så festivalen med en heldag av seminarier på Folkets Hus, och så visning av filmen Bob & Jack’s 52-Year Adventure på Folkets bio.
Efter Umeå är det nästa vecka Örnsköldviks tur att ha Pride och i november är det Visby som står värd för regnbågsarrangemangen.