Nu kommer en ny bok av Melissa Etheridge Talking to my angels, en titel från en av hennes tidigare låtar. Boken tar fart där hennes memoarer från 2001, The Truth Is …: My Life in Love and Music, slutade. Och även om Melissa både sjungit och pratat om sitt liv i låtar och i pressen så kommer nu en mer djupgående bok.

När Melissa Etheridge gav ut sin första bok hade hon precis släppt det bästsäljande albumet ”Yes I am”, hon kom sedan ut som lesbisk och hon avslöjande även att David Crosby var biologisk far till de två barnen hon har med sin dåvarande flickvän Julie Cypher. Men sedan dess har det hänt en hel del i Melissas liv, både glädje och sorg. Hon blev ihop med med skådespelerskan Tammy Lynn Michaels som födde tvillingar via en anonym spermadonator, Etheridge har överlevt bröstcancer, hon och Michaels har separerat och Etheridge har hittat en ny kärlek och gifte sig med Linda Wallem (även hon skådespelare). Melissa har även spelat in elva album sedan utgivningen av förra boken och vunnit en Oscar för låten I Need to Wake Up (från dokumentärfilmen ”En obekväm sanning”). Före tre år sedan avled Melissas son Beckett tragiskt vid 21 års ålder efter en kamp med opioidberoende.

Så cancer, uppbrott och dödsfall har präglat hennes liv. Men, säger Melissa:
– I slutändan är den här boken en ode till kärleken. Det är ett bevis på att besegra sin rädsla och lära sig att omfamna allt vad livet ger oss, det är en osminkad reflektion över de många trådarna i mitt liv.