Efter att Gunnar Bohlin avslutar sitt uppdraga som Sveriges Rdaios kulturkorrespondent i samband med vinter-OS i Sotji, tar den 1 mars Roger Wilson över.
Wilson som förutom att vara en av landets tyngsta filmjournalister genom programledarskapet för radions filmprogram Kino även skriver om hbtq-världens som Kulturpuggan i QX.

– Arbetet som kulturkorrespondent känns som ett riktigt hedersuppdrag, förstås, men ett oerhört viktigt och angeläget sådant, säger han i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.
– När medieutbudet riskerar att blir allt mer likriktat och strömlinjeformat är det mitt jobb att berätta om den mångfald röster och uttryck som finns utanför Sveriges gränser.
Samtidigt som Roger Wilson presenteras för uppdraget under 2014 meddelades även att Kino-kollegan Lisa Bergström tar över korrespondenttjänsten ett år senare.

Lisa Bergström och Roger Wilson

– Det Roger och Lisa gör tillsammans med medarbetarna på Kino hör till den bästa nutida kulturjournalistiken i Sverige, säger Mattias Hermansson, chef för Sveriges Radios kulturredaktion.
– Med utgångspunkter i film, tv och populärkultur i stort har de tagit upp komplexa ämnen i skärningspunkten samhälle och kultur och lyckats skildra dem på ett lättbegripligt sätt. Nu får de möjligheten att bredda det berättandet både ämnesmässigt och geografiskt, säger Hermansson vidare i pressmeddelandet.