För andra året i rad delar Magnus Ragnvid Insamlingsstiftelse ut sitt stipendium. Varje år har stiftelsen som ändamål att lyfta unga HBTQI-personer genom att årligen dela ut ett stipendium. Stipendiet tilldelas bosatta och verksamma inom konst, kultur eller musik i Skåne och i åldersspannet 16–25 år.

I år 2023 är det HBTQIA bokhandeln PAGE 28 i Malmö som får motta stipendiet på 25 000 kr. PAGE 28 är en ideell förening som startades med ambition att bli en viktig del av Malmös queera kulturliv. De är ett queert andningshål för alla HBTQ-personer som älskar kultur men som är trötta på heterotjafs och cisnormativa narrati, står det på deras hemsida. De anordnar kulturverksamhet och driver en HBTQIA-bokhandel i Malmö.

– Deras vision är otroligt viktig, och deras arbete med att skapa en verkligt inkluderande plats är både imponerande och inspirerande, säger Magnus Ragnvid, grundare av Magnus Ragnvid Insamlingsstiftelse.

Hur känns det?

– Det känns otroligt kul att få ett erkännande för allt det arbete vi lagt ner på PAGE 28 sedan föreningen startade för snart fyra år sedan. Det är en ära att lyftas fram i det här sammanhanget eftersom vi brinner för att sprida och uppmärksamma queer kultur och litteratur, säger Lou Matte, medgrundare av PAGE 28.

Pengarna kommer gå direkt in i föreningen och hjälpa till att finansiera Prisma – ett nytt, queert litteraturpris som de har instiftat tillsammans med Bögbibblan.

– Syftet med Prisma är att uppmärksamma och prisa verk som utforskar och förnyar den queera litteraturen och som med sin omstörtande potential och hantverksskicklighet engagerar en queer publik.