ska utrota homofobi

Författaren Jeffrey A. Miles tröttnade på att charmiga prinsar alltid föll för smäckra prinsessor och bestämde sig för att skapa sin egen saga. Resultatet blev The Princes and the Treasure som kretsar kring två stiliga prinsar som ger sig ut på ett uppdrag och blir slutligen förälskade i varandra.

Brist på homosagor
Till nyhetssajten Advocate beskriver Miles hur han som barn var förälskad i flera sagoprinsar, men han blev alltid så besviken när de i slutändan gifte sig med prinsessor. Tanken slog honom varför det inte fanns några homosexuella sagoprinsar eller prinsessor, och således började han skriva på det romantiska äventyret.

Enligt Miles har mottagandet varit förvånansvärt bra, både från straighta och homosexuella föräldrar. Barnen noterar enligt författaren inte ens att det är två män som blir förälskade istället för en man och en kvinna.

Utrota homofobi
Enligt författaren verkar barn ta till sig tanken på att kärlek kan uppstå mellan både två män och två kvinnor betydligt lättare än vad många vuxna gör. Han beskriver även att om varje förälder blandade ut sina sagostunder med den här typen av böcker så kanske homofobi skulle kunna utrotas inom några generationer.