Den 23 och 24 maj och dessutom den 1 juni har du möjlighet att se och framförallt lyssna till Hellmans Drengar som denna försommarkonsert bjuder på musikal.

”Vi har på Lorensbergsteaterns scen och gett publiken underhållning med musik hämtad från världens alla hörn, i olika genrer. Och på något sätt lyckas det alltid smyga sig in låtar från musikalernas värld.” Så skriver de i ett pressmeddelande inför konserten.

Och nu är det alltså en konsert som fullt ut satsar på musikallåtar; ”Från när och fjärran, från förr och nu, från Saigon och Duvemåla. Det kommer även bli allsång där publiken får släppa fram sin hjältetenor eller stjärnsopran.”

Hellmans Drengar är en av Göteborgs riktiga pärlor till manskör som sedan 1994 fyllt salongerna, så se till att boka biljett snarast via Lorensbergsteatern.

QX frågade producenten Kenneth Hedlund hur det går med biljettförsäljningen.

– Den går fint men det finns faktiskt lite platser kvar. Gå in och boka, för det här vill man inte missa!

Kan du skvallra om något musikal-nummer som publiken kan förvänta sig?
– Skvaller som jag har hört från andra i produktionen är att hår kommer att resa sig både här och där, när kören bältar ut toner från Les Miserables. Sen har kören lärt sig hela koreografin till Time Warp från Rocky Horror Picture show, och den är… minst sagt underhållande.

Vad ser du mest fram emot med denna vår-föreställning?
 – Jag ser fram emot att göra ett nummer ur Chicago, Cell block Tango som i originalet handlar om sex mörderskor som sitter inne för mord. I vår version har jag gjort en översättning med mer eller mindre fiffiga sätt att ha ihjäl jobbiga karlar. Det blir mycket humor och gender bender som jag hoppas att publiken kommer att uppskatta.

Om en är sångsugen och gärna vill testa på att sjunga med Hellmans Drengar – är kören öppen för nya röster?
– Det är det absolut. Vi har provsjungningar varje termin, så är man sugen på att börja sjunga med oss i höst så är det bara att slänga iväg  ett mejl till [email protected]