Dekon/rekon inviger dagen med en ståtlig föreställning där det normalisernade äktenskapet parodiseras. Tre brudpar avstår från äktenskap med varandra och bekräftar detta inför Gud och närvarande församling.
Bandet klipps till den tänkta utställningen ”Bevara äktenskapet i formalin”, det dansas och pussas och därmed är HBT-festivalen 2008 ett faktum. Eddie Mio Larsson, projektledare för HBT-festivalen på Världskulturmuseét hälsar oss välkomna och presenterar dagens första föredrag.

Dekon/rekon

Alle Eriksson och Eddie Summanen presenterar Vombat, ett barnboksförlag med queer¬feministisk inriktning som lagom till bokmässan i september kommer ge ut tre nya barnböcker. Böckerna riktar sig till barn och inter¬sektionalitet tas i akt på ett subtilt och smidigt sätt. Alternativa familjesituationer smygs in för att naturligt visa på mångfald i samhället. Böckerna kan så småningom även beställas på hemsidan www.vombatforlag.se.

Senare under dagen kan man också lyssna på bland annat hur queerkampen går i Namibia eller hur svennig HBT-kulturen egentligen är. På kvällen spelar Dj Illegal och Radical Cheerleaders Göteborg bjuder på feministiska ramsor. Man kan även lyssna på stand up comedy med Jesper Odelberg och spansk musik med María Paganini.


Göteborg i QX GayMap
HBT-festivalens hemsida