Sexy Galexy upptäckte drag show på en krog i Perth för 15 år sedan. Då var dragscenen i Australien rätt liten, men idag kan dragartister leva på sin konst och innan hon flyttade till Brighton var Sexy Galexy en av Sydneys främsta drag kings.

Du är en drag king som spelar drag queen. Vad brukar det väcka för reaktioner?
– Tjejer brukar ifrågasätta betydligt mer än killar. Tjejer undrar alltid vad jag håller på med och letar politiska statements bakom mina outfits. Kategoriserar. Killar brukar nöja sig med ”you look fabulous” eller ”you look hideous”.

– Överlag tycker jag att lesbiska kvinnor är för hårda mot varandra. Bögar verkar kunna slappna av mer och bara ha roligt.

Till vardags bär Sexy Galexy aldrig klänning. Hennes eget ord för stilen är ”camp”. Men på scen släpper hon lös glamouren.

– Många drag queens förstår inte grejen med att en tjej vill spela tjejig. Så jag sminkar mig alltid som man, men klär ibland ut mig till kvinna.

Hon har tagit av sig peruken och står med snaggad nacke och lång lugg i en t-shirt med ”mullet pride” – hockeyfrillepride – fastsytt på bröstet. Ett tunt skägg är målat längs käken och faketatueringarna täcker fortfarande armarna.

– På scen är allt med mig fake och konstgjort. Konst! Folk undrar om jag uppträder som man eller kvinna för att det är de lådor som samhället stänger in en i. Man borde bedömas utifrån ens kunskaper och vad man vill göra. Inte ens biologiska kön.