Direkt för SVT Drama har Jonas Gardell skrivit ”De halvt dolda”. En berättelse inspirerad av familjeporträtt från 16-1700-talet där man kan se barn som vänt betraktaren ryggen eller står dolda av andra. Det var barn som dött, men som ändå inkluderats i familjoporträttet, som placerades på detta sätt. ”Denna berättelse är som en sådan tidig målning. Det här är berättelsen om de som fick leva och om de som inte fick leva. De halvt dolda. De bortvända. De som skymtar fram.

Linus (Tom Ljungman) och hans mamma Anette (Ia Langhammer).

Jonas Gardell är mäkta nöjd med denna berättelse och skriver på sin hemsida att ”Resultatet har blivit en serie som jag är så stolt över att få vara en del av. Jag tror inte jag varit så glad för någonting jag gjort någonsin.” Jonas Gardell berättar att homosexuell tematik är en viktig del av dramat och på sin hemsida skriver han att han hoppas att tittarna skall ta den till sitt hjärta och se den ”om och om igen”.
För regin står Simon Kaijser da Silva och i huvudrollerna ser vi bland andra David Dencik, Tom Ljungman, Anja Lundqvist, Marie Richardson och Freddy Åsblom.

De halvt dolda visas:
Del 1: Nyårsdagen kl 21
Del 2: 8 januari kl 21
Del 3: 15 januari kl 21
Del 4: 22 januari kl 21