Köpenhamns stad bidrar med nödvändiga medel till Copenhagen Pride så att den stora musikfesteni början av maj får ett regnbågsskimmer över sig. Staden vill visa upp att den är mångfacetterad och tolerant.
– Vi är mycket glada att Köpenhamns stad fortsätter att förstärka Copenhagen Prides profil och därmed visa att vi är en stad för alla medborgare, säger Lars Henriksen, president för Copenhagen Pride.
– Eurovision har en speciell plats i hjärtat för många HBT-personer, och då är det viktigt att visa att Köpenhamn är en stad som representerar frihet, tolerans och mångfald.

Ett av de konkreta mål som Copenhagen Pride har är ett Eurovision Pride Square i centrala Köpenhamn. Där ska det finnas tält, underhållning och torget ska ha ”regnbågsatmosfär”. Det ska givetvis ligga på Regnbuepladsen, mitt i Köpenhamn, nära Rådhustorget.
Pride vill också trycka upp en tidning med program över allt regnbågsrelaterat som händer i stan under de här dagarna.

Dessutom firar Danmark i år 25-årsjubileum av legaliseringen av samkönade partnerskap. Landet har sedan dess legaliserat homoadoptioner och kyrkobröllop för samkönade par. Givetvis går detta jubileum inte heller obemärkt förbi och under tre dagar kan alla hetero- och homopar, danska som icke-danska,
vigas på tre olika plaser i Köpenhamn: I hamnen, nära Operan, på Höjbroplatsen och på en bröllopsbåt.