– Det känns fantastiskt och jag är så stolt att jag och mitt team vann och får representera Danmark, säger Saba som alltid tittat på Eurovision men aldrig haft någon dröm om att vara med.

– Det här var min debut, säger hon. Jag har nämligen en tvillingsyster som är en känd sångerska så musikbranschen har liksom känts som hennes område.
Hon berättar att som tvilling har det varit viktigt att göra sin egen grej då man under hela uppväxten jämförs och får höra hur lika man är, så när hennes syster gav sig in i musikvärlden ägnade Saba fritiden på fotbollsplanen. Men sakta växte musiken på henne och förra året tog hon steget upp på scenen då hon fick ta över sin gravida tvillingsysters roll som Dionne i musikalen Hair i Köpenhamn.
– Min syster är otroligt stöttande och är så glad för min skull, säger Saba.

När Saba tävlade i finalen i danska melodifestivalen fick hon bara bjuda in en person till finalen.
– Jag tog med flickvän, säger Saba. Men min syster och hennes man kom i taxi direkt efter att jag vunnit och vi hade en fantastisk kväll och natt ihop och firade vinsten.

Hur var försnacket inför finalen?
– Jag var tippad att vinna, säger Saba. Jag fick inte publikens högsta poäng, det fick Basim med låten Johnny, men tack vare juryn så vann jag.

Låten är bland annat skriven av svenska Melanie Wehbe som sagt att den handlar om en relation som tar slut mellan två kvinnor.
– Ja, men för mig var det viktigt att hitta min mening med låten, och eftersom jag kämpat med mental ohälsa så ser jag mer att låten handlar om livet i stort mer än bara om en person. Texten går ”I can feel you slipping through my hands”, där tänker jag att jag sjunger om något, och inte om någon…

Vilken är din favorit genom tiderna av danska bidrag i Eurovision?
Higher ground med Rasmussen, maybe it’s a viking thing, säger hon och skrattar.

Saba och hennes syster kom till Danmark från Etiopien när de var 8 månader gamla och är uppväxta i en liten stad utanför Köpenhamn. Att vara mörk och lesbisk har varit tufft i ett samhälle där alla är vita och hetero menar hon:
– Men det har varit tuffare att vara mörk än att vara lesbisk, jag kan ju inte gömma min hudfärg, menar hon.
– Och jag och min syster var de enda mörkhyade i vår omgivning när vi växte upp, säger Saba och hyllar sina föräldrar för att de alltid varit stöttande och förstående.

Hur ser du på kontroversen med Israels medverkan i Eurovision?
– Det är svårt, jag förstår ilskan och frustrationen som finns kring hela den här frågan, och jag förstår att det blir fokus på den. Men jag tycker det är orättvist att vi artister ska behöva ta ställning i detta, det är en komplicerad fråga som arrangörerna får ta ansvaret för, inte vi artister.