Den 1 februari överlämnar Andreas Lundstedt ”Årets Homo/bi”-titeln till någon av följande aspiranter för då ska en ny homo/bi koras. Var med och rösta på din favorit fram till och med den 18 januari, se länk nedan.

Här följer en presentation av de nominerade i kategorin Årets Homo/bi:

Mariette Hansson
Ögonblicket då brunetten från Harplinge greppade gitarren och sjöng inför juryn föll vi som furor. Sällan har talang, personlighet, röst och utseende smält samman lika underbart självklart. Mariette är årets Idol, och det är löjligt logiskt att hon är en tänkbar Årets Homo.

Peter Häggström
Svenske mästaren i längdhopp, OS-deltagaren och expertkommentatorn Peter Häggström, kom ut stort i Borås Tidning i november, något som skapade stora rubriker i media. Beslutet att komma ut tog Peter när han sett filmen Milk, och nu vill han ut och föreläsa. Heja Peter!

Fredrik Eklund
”Stjärnmäklaren från Manhattan”, ”författaren” och ”Tag Ericson”. Kärt barn har många namn och det är tydligt att Fredrik Eklund är ett kärt och populärt barn. Nu ska han spendera mer tid i Sthlm och QX-läsarna hälsar honom välkommen hem med en nominering. Grattis!

Lotta Bromé
Senast Lotta Bromé var nominerad till Årets Homo/bi var 2005. Och nu är det dags igen. Lottas trogna P4 Extra-lyssnare har inte bara röstat fram henne till Årets bästa kvinnliga programledare, i år kan hon ta stor-slam på Gaygalan då hon är nominerad i tre (!) kategorier! Hattrick?

Eva Brunne
Hennes företrädare blev Årets Hetero, nu kan Stockholms nya biskop, Eva Brunne, lägga beslag på titeln Årets Homo/bi. I november vigdes hon till biskop och blev därmed den första biskopen i världen som är öppet lesbisk. Är inte det värt en nominering så säg…

Gaygalan hålls måndag den 1 februari på Cirkus i Stockholm. Biljetter kan köpas här: GayGale-biljetter på TicNet.


Omröstningen 2010 avslutades 18 januari – vi ses på GayGalan den 1 februari!