Hur känns det att du kan bli Årets Hetero?

– Det känns oerhört hedrande förstås. Förra året Benjamin, året innan Victoria eller hur? Gott sällskap för mig om jag får pris!

Varför tror du att så många nominerade just dig?

– Mitt namn finns i nedre högra hörnet på den där lilla etiketten som apoteket klistrar på PrEP-tablettasken, som 2393 bögar i Stockholm har hemma i badrumsskåpet.

Vem var den första du berättade för om nomineringen och vad fick du för reaktion?

– Jag berättade stolt detta för min son Frederick som spärrade upp ögonen, sedan medgav han lite motvilligt på tioåringars vis att han var imponerad.

Vad skulle en vinst betyda för dig?

– Redan nu tycker jag nog att både patienter på Venhälsan och kollegor runt om i landet faktiskt lyssnar på de goda råd jag försöker sprida om sexuell hälsa, PrEP, mpox och syfilis. Det skulle i och för sig kännas som en blytung HBTQ-certifiering att på riktigt ta emot pris för att jag helt enkelt gör mitt jobb.

2023 är det 25-årsjubileum för QX-galan. Vilken är din favoritvinnare i din kategori från tidigare år?

– Jag tycker att Benjamin är en fantastiskt begåvad artist som jag har stor beundran för. I andra kategorier vill jag gärna nämna priset 2013 till HBTQ-aktivisterna i Uganda som är modiga människor i sin kamp för att helt enkelt få leva sina egna liv som de själva önskar. Jag älskar verkligen Östafrika där jag själv har bott och arbetat flera år både i Kenya och Uganda, men i detta avseende ligger de hundra år efter och behöver skärpa sig snabbt.