Förra året ledde han galan tillsammans med Sissela Kyle. I år satt han i publiken. Toknominerad, till Årets HBTQ och Årets Bok för ”Bögen är lös” samt Årets Duo och Årets Scen tillsammans med Johanna Nordström.
– Jag var väl kaxig innan galan och tänkte jaja, jag lär ju vinna nånting iallafall (skrattar), men när jag väl satt där blev jag så sjukt nervös. Det är så mycket folk, man ska upp och hålla tal och allt det där. Men jag är så glad. Och jag hade en fantastisk kväll.
Vilken pris betyder mest?
– Det är klart att Årets HBTQ är en juvel i kronan, att jag faktiskt gjort något vettigt under året, tagit kampen där det behövts och alltid varit mig själv. Men för mig personligen blev jag otroligt glad för Årets Bok. Jag har lagt ner hela min själ under 1,5 år i den boken och jag har fått så fin respons från läsare och mött kidsen ute i landet som sagt hur mycket den betyder för dem. Så det blev jag väldigt glad för.
Trodde du att du skulle bli Årets HBTQ?
– Nja, eller, jag tänkte att både Tone och Oscar har ju vunnit förut så det kunde väl få vara min tur nu (skrattar). Men jag trodde nog att Andreas Wijk skulle få det priset i och med att det blev så stort när han kom ut och allt han gjort för hbtq inom frikyrkan. Men jag blev otroligt glad. Men jag minns inte vad jag sa i tacktalet, galan är ju så lång så man han ju bli lite berusad under kvällen…
Vad tar du med dig annars från kvällen?
Sanna Nielsen, jag ÄLSKAR den låten. Sen missade jag tyvärr Septembers nummer för då stod jag på toa och skvallrade med Jonas Gardell men jag hörde att det var grymt.
Ska du se galan på tv?
– Absolut! Men jag gör ju en grej i Mello också så det blir lite stressigt, men självklart ska jag det. Jag måste ju höra vad jag sa, och hur jag såg ut. Jag tyckte själv jag var skitsnygg på galan. Visst var jag!?