Ellen Krauss blev Årets hbtq och uppträdde även på galan med Inatt (inget stoppar oss nu).
– Den var toppen! Det var min första QX-gala, men det var lite nervöst att spela inför alla där. Jag har stor respekt för många av de som var där och då blir man lite pirrig.
– Och att ta emot pris för Årets hbtq kändes helt otroligt. Det är en stor ära och inget jag tar för givet!
 Gjorde du några nya bekantskaper?
– Ja, jag snackade en del med Caroline Seger och sen upptäckte jag att Måns Zelmerlöw är kul på riktigt (skrattar).
Hanna Hellquist var på sin första QX-gala även hon och fick pris som Årets Darling.
– Jag har aldrig haft så kul på en gala i hela mitt liv. Ni borde få ansvara för samtliga svenska galor, och Robert Fux borde få leda dem. Tack igen, jag blev så överraskad och hedrad!
Andreas Wijk var nominerad i kategorin Årets Scen i och med Moulin Rouge, dessutom uppträdde han i en duett med Änglagårds Martin Stokke i låten I know him so well.
– Jag är så tacksam att äntligen få – och våga – stå på QX-galans scen. Önskar att Andreas 15 år kunde se mig. Om han bara visste hur mycket kärlek han en dag skulle få känna. Att som artist få förmedla denna sång på ett helt nytt sätt var en ära. Hoppas Björn och Benny approves…
– Supporten från publiken var bland det mäktigaste jag upplevt. QX-publiken håller verkligen inte tillbaka sina känslor. Att även blicka upp och se mamma och pappa sitta på läktaren var oerhört mäktigt. Det här är verkligen ÅRETS gala!
Petra Mede delade ut det sista priset på galan – Årets HBTQ. Hon gjorde det tillsammans med sina programledarkollegor Karn Falck och Lill Lindfors, som även de har varit konferencierer för Eurovision Song Contest i Sverige – och när denna legendariska ESC-trio äntrade scenen stod hela Cirkus upp.
– Vilket jubel från publiken! Det var en sådan ära att få dela scenen med Lill och Karin, de ÄR sannerligen ikoner.
Och som vanligt blev det allsång på galan, största allsången utbröt när Styles Gigi Hamilton och Tommy Ekman rev av ett medley med låtarna Fantasi, Nära dig och Vill ha dig!
– Vilken MAGISK kväll, säger Gigi. Det var helt fantastiskt och sååå mycket kärlek! Ett minne för livet!

QX-galan går att se på TV4 Play till och med den 12 mars.