Ladda ner QX januari 2009 här

Nominerade till Gaygalan 2009
Här presenterar vi de som fått flest röster av QX läsare och som nu nominerats till QX Gaygala 2009. Vem av alla dessa tyckte du var bäst? Den 2 februari intar QX Cirkus i Stockholm för att presentera vinnarna. Var med och rösta på din favorit på www.qx.se från och med onsdag lunch.

Petra Mede leder Gaygalan 2009
Hon är ballerinan som gick sönder och blev komiker av en slump. Nu är hon värd för nästa års QX Gaygala. Mats Bax har träffat Petra Mede.

Fyra nominerade om 2009
2008 var ett rätt bra år för Kitty, Kim, Sanna och Peter. Och ni har valt att skänka dem ännu mer glädje i form av Gaygalanomineringar… Vi har pratat 2008 med dem.

Älskade hatade Maria Abrahamsson
Alla tycker någonting om Maria Abrahamsson. Men vad tycker hon egentligen om oss?

Idol-Kevin är INTE gay…
Han var kanske inte den mest troliga vinnaren av Idol 2008 när allt började i höstas, men de senaste veckorna har Idol bara handlat om Kevin Borg från Malta/Arvidsjaur. I fredags vann han över Alice i Globen och nu väntar debutplattan i februari. Ronny Larsson har ställt både den ena och den andra frågan. till Kevin.

Måns film om konstsim
Måns Herngrens nya film ”Allt flyter”, som har premiär på juldagen, är den smått osannolika historien om ett gäng grabbiga heterokillar som ger sig i kast med konstsim. Vägen dit går via en blöt möhippa, en konstsimmande dotter och en tävlingsbesatt pappa.

Selmas triangeldrama visas på SVT i jul
Äntligen sitter de där framför mig i hotellsviten: Helena Bergström, Alexandra Rapaport och Ingela Olsson. Vi ska prata om filmen Selma som SVT visar i mellandagarna, den om Selma Lagerlöf och hennes kvinnor.

19 frågor till Danny
Danny släpper sin andra solo-platta på julafton efter att ha haft ett framgångsrikt år med trion EMD, Matthias Andréasson och Erik Segerstedt. Vi haffade honom under de sista inspelningsdagarna.

Dessutom:
Motorredaktören Tommy delar ut pris till Årets Bögbil, Mian Lodalen visste inte vad hon skulle skriva i sin krönika så hon ringde QX… Träffa Philip som inte kommit ut än, lär recensioner av nya album från Take That, A Camp, Darin och Kylie och filmer som ”Vi hade i alla fall tur med vädret – igen” och ”Allt flyter”.