Party

Vinnarna av QX.se utlottningen av entrébiljetter till GK-premiären i söndags fick se en parad av kändisar.
Eva Dahlgren och med Efva Attling och hennes två söner. Jonas Gardell pussade Pål Hollender, stans drugor minglade med såväl Micael Bindefeld som RENT-artister och gayklubbägare.
Här fanns Peter Siepen och Anna Book, Sten Hedman, Markolioo, Christer Lindarw, Lars Wallin, Henrik Johnson, Rickard Wolff, Paula Nielsen, Svenne & Lotta, Linus Wahlgren, Sara Sommerfeld, Mian & Sophie, Hanna Hedlund, självaste Carola , och Pekka & Erik Heino och naturligtvis stans heta frisörer, make-up artister och designers.
Och så den snyggt smoking-klädde Christer Björkman som förutom värdskapet även öppnade kvällens show.
Göta Källare är vanligtvis en totalt heterofiliserad klubb med cheek to cheek-dans och traditionell lördagsfylla. Och visst känns detta i den heltäckningsmatta-försedda lokalen!
Men med gästlistan från i söndags blev det en rejäl förändring i lokalens vibrationer – som bortblåst var busslastkänslan.

Varannan söndag uppträder Rickard Engfors och Magnus Carlsson med fyra stiliga dansare. De kommer variera sin show varje gång, så den som var där i söndags kan med gott samvete ta sig dit igen om två veckor.
Engfors/Carlsson-showen är en kul blandning av just Drag-show, med sin glamorösa och sexiga stil och krog-underhållning med en professionell sångare. Det känns faktiskt som ett rejält lyft att blanda drugan Rickard med dansbandssångaren Magnus. De två driver hejdlöst med rykten om att de skall vara ett par och de bitchar rejält mellan numrena! Magnus har lite svårt att hänga med i den rappe Rickards tongångar, men han lär sig säkert med tiden…

Överlag är det en oerhört professionell show vi får se, långt från den gamla tidens föreställningar på gayklubbar. Delar av den mer intima och förbjudna charmen tappas på vägen, men å andra sidan har homoshowandet under en längre tid varit i behov av att gå vidare.
Rickard och Magnus varvar söndagskvällarna dels med en show av Jenny Öhlund och så en med delar av RENT-ensemblen.

Efter showen så tog dansen vid. Göta Källare förvandlas under Emil Hellmans överinseende till just det – en GK.
Och vi fanns naturligtvis på plats för att föreviga minglandet.
http://www.gotakallare.com/gk/

Publicerad: 2001-02-19 19:31:36