Under tisdagen meddelades från den walesiska rugby-spelaren Gareth Thomas liksom från hans tidigare pojkvän, Ian, att de kommit fram till en förlikning där Thomas skall betala 75 000 pund. Det uppger tidningen Independent.

Thomas skall enligt pojkvännen inte ha upplyst om att han bar på hiv när de träffades 2013 och pojkvännen menar att Thomas därmed vilselett honom.

Pojkvännen uppger att han testade negativt innan de träffades men i samband med deras relation testade positivt. Relationen pågick till 2016.

Via Twitter skriver Gareth Thomas att ”jag gör nu ett uttalande nu innan kvällspressen tar min sanning från mig… Detta innebär dock inte att jag erkänner ansvar eller skuld. Jag vidhåller min oskuld i alla de grundlösa anklagelserna”. Han skriver att hela den juridiska striden fått ”enorma ekonomiska konsekvenser” och att han ”för min egen och min familjs mental hälsa, är detta avslut och den andra sidans accepterande av det en oerhört positivt resultat.

Pojkvännens advokater kommenterar genom att i ett uttalande skriva: ”Ian stod upp för sig själv mot alla odds. Ian ser nu fram emot att lämna ett obehagligt kapitel i sitt liv bakom sig.