– En för Clinton, en för Trump

Joseph, 42, Nashville, bartender, servitör, eventplanerare
La sin röst på Hillary Clinton.

Varför Hillary?
– Hon är en stark kandidat som kommer att göra det här landet gott. Hon är vettig, smart och har mer erfarenhet än någon annan som kandiderat. Att hon dessutom är kvinna är ett stort plus, det är dags nu. Och en röst på motkandidaten till Hillary är helt otänkbart.

Hur definierar du dig politiskt?
– Jag är demokrat. Republikaner bryr sig bara om pengar och Donald Trump är den värsta av alla. Jag vill helst att republikanerna upplöses. De är inte intresserade av omvärlden, eller sociala och kulturella förändringar. De vill bara stoppa pengar i fickorna och strunta i resten av omvärlden.

Vad är din inställning till Donald Trump?
– Donald Trump är en lögnare, tjuv och kvinnohatare. Han är också en rasist, vad han än säger. Han är en stor idiot och jag kan inte förstå hur han kan ha så stort stöd. Det är genant för oss att han är presidentkandidat som snart kan styra vårt land.

Det har varit mycket skriverier kring de här breven som Hillary skickade via egen mejlserver, Huruvida hon läckt hemligstämplat material, Vad säger du om det?
– Det visade ju sig att breven inte innehöll något kriminellt. Hon var stressad och inte klar över vad hon gjorde. Republikanerna hugger ju på saker som inte ens är nåt. Hon har erkänt att hon gjorde misstag. Republikanerna hittar saker som inte är något fel och skapar propaganda av det, vansinne.

Varför får Trump så stort stöd?
– Det finns många smarta människor här men också väldigt mycket idioter. De är som boskap och bara upprepar saker de tror stämmer utan att kolla upp fakta. Det gör mig illamående.

Valet delar folk, hur ser du på vänner som röstar på Trump?
– En av de personer jag jobbat mycket med och som är en framgångsrik affärskvinna, röstar på Trump. När jag fick höra det blev jag så besviken och vi kan inte prata med varandra på samma sätt längre. Jag klarar inte av folk som är Trump-anhängare, så oavsett om det är vänner eller bara Facebook-bekanta så lägger jag ner den vänskapen.

Hur går det?
– Min magkänsla säger att Hillary vinner med bred marginal och att det sänder signaler till alla som tvivlat över USA att vi inte är dumma i huvudet.

Hank, 45, Nashville, tekniker på en nyhetsstation
La sin röst på Donald Trump.

Varför Trump?
– Amerika behöver förändring, och Donald Trump kan ge oss den. Vi behöver gränskontroller och en ny ekonomi, och Donald Trump kan ändra det som gått snett under Obama. Han delar landet men det gör Hillary också. Han vill inte ha illegala flyktingar här och jag håller med om att man inte bara kan ta sig hit och säga att man har rätt att vara här. Folk är välkomna till USA om de deltar i processen.

Hur skulle du definiera dig politiskt?
– Jag är republikan men jag röstade för Obama. Vi behövde förändring och han kunde ge oss den. Jag har inga problem med att ändra mig till den kandidat jag tycker är bäst men jag är i grunden republikan.

Trump är inte så populär i HBTQ-kretsar, eftersom han bland annat sagt att han absolut ska överväga att riva upp lagen om samkönade äktenskap. Men det påverkar inte ditt val?
– Jag har aldrig hört något om att han skulle vara homofob eller att han ska upphäva vår rätt att ingå äktenskap. Jag har aldrig hört något sådant. När du har gjort något i Amerika så kan du inte ta tillbaka det så lätt så jag tror inte det kommer bli så.

Så det blir inte värre för oss om Trump vinner?
– Nej det blir inte värre för oss. Det är inte fokus för honom. Han har viktigare saker att ta itu med, som ekonomin, ISIS och medborgarskap. Jag är inte orolig för att vi ska bli fråntagna våra rättigheter.

Han har varit blåsväder för sitt sätt att behandla kvinnor, det stör dig inte?
– Well, jag ogillar hans sätt att prata om folk, men han är ett mycket bättre val än Hillary.

Hur är din inställning mot Hillary Clinton?
– Hon är korrupt. Hon och Bill driver Clinton foundation som tar emot stora donationer, miljontals dollar, från finansiärer som hon sedan är skyldig olika tjänster. Donald Trump är inte skyldig någon nåt. Hon har visserligen mycket erfarenhet men hon har trasslat in sig i politiska affärer. Hon tar pengar från andra för sin egen vinnings skull. Och hon har inte varit effektiv i sin roll, folk dog under hennes ansvar i Benghazi.
Det är ju bra att hon är kvinna men man kan inte välja första bästa kvinna bara för det. Hon är den första att ens utmana om presidentskapet och antagligen inte den sista, så vi behöver ju inte välja henne.

Om Michelle Obama varit en kandidat, hade du röstat på henne då?
– Ja, det skulle jag. Jag älskar Michelle Obama. Jag gillade också Condoleeza Rice som var verksam i Bush-regeringen. Hon borde ha ställt upp som presidentkandidat.

Och det faktum att USA har kärnvapen och nu ger Donald Trump möjligheten att ha möjlighet att använda dessa?
– Jo, det skrämmer mig en del. Det kan jag absolut hålla med om. Det är det jag inte gillar med honom. Men jag tror att han mer pratar, det krävs mer än lite snack att starta ett kärnvapenkrig. Han kommer inte göra något.

Så, hur tror du att det går?
– Jag vet faktiskt inte. Jag hoppas ju på Trump men det blir väldigt tight.