För första gången fick en svart kvinna ta emot en Emmy för bästa manus i komedi-klassen. Det blev Lena Waithe som tillsammans med Aziz Ansari skrivit manus till episoden ”Thanksgiving” i komedin-serien ”Master of None”.

– Tack för att ni omfamnat en liten indisk pojke från South Carolina och en liten queer svart flicka från Chicagos södra sida. Vi uppskattar detta mer än ni någonsin kan förstå, sa Waithe i sitt tacktal. Och hon fortsatte med ett brandtal.
– Min LHBTQIA-familj, jag ser var och en av er. Det som gör oss annorlunda det är det som är våra superkrafter! Varje dag du går utanför dörren så sätt på dig din låtsas-mantel och ge dig ut för att erövra världen. För världen skulle inte vara lika fantastisk som som den är om inte vi vore en del av den.

Svenske superhunken Alexander Skarsgård fick ta emot en Emmy för bästa manliga biroll i TV-serien ”Big Little Lies” där han spelar en kvinnomisshandlare. I sitt tacktal vände han sig till sina medspelare:
– Tack för att denna kille fick känna sig som en av tjejerna!

Priset fick ha ta emot av en magisk supertrio: 9 to 5-stjärnorna Lily Tomlin, Dolly Parton och Jane Fonda där Tomlin och Fonda just nu gör stor succé med TV-serien Grace & Frankie