Andreas, ska du vara med på Stockholm Pride i år?
– Nej, jag kommer inte att kunna vara med i år. Hinner jag så dyker jag eventuellt upp på onsdagen på invigningen.
Hur många Pride har det blivit genom åren?
– Gud, jag minns inte. Kanske elva stycken. Jag har aldrig varit där privat utan det har alltid varit när jag uppträtt på scen som soloartist eller med Alcazar. Vår första Pride-spelning med Alcazar var 98 eller 99. Jag, Annikafiore och Tess hade fått en halvtimme som vi skulle fylla med vår nya discomusik. Jag tror vi gick upp på scen vid 17-tiden och det var sparsmakat med publik, de flesta hängde i de olika tälten och inga visste vilka vi var så mottagandet var inte direkt öronbedövande. (skrattar) Men vi körde ‘full out’ ändå, vi hade svinkul men hoppades få återkomma något annat år, då med förhoppning att Alcazar kanske hade blivit ett kändare namn…
Vilket är ditt bästa Prideminne?
När jag fick hålla ett tal om mitt liv som hiv-positiv samt sjunga ”Ovanför molnen” som är en svensk version av  ”Somewhere over the rainbow” med text av Calle Norlén.
Vad hade du helst inte velat missa i år på Pride?
– När min pojkvän och hans popgrupp CRASH (bestående av Daniel Mitsogiannis, Miss Angie och Eleonor) kommer att knäcka på fredagskvällen. Jag kommer tyvärr vara i Varberg på gig med mitt nya älsklingsprojekt ”Disco Undressed” samtidigt, men jag hoppas få se det live på FaceTime från Daniels mobil som han lovat att placera på scenen så jag ska kunna se.
Så det blir ingen parad?
– Nej, tyvärr ingen parad i år, då spelar jag på Mariestadsfestivalen. Jag är ute med Disco Undressed hela sommaren och en bit på hösten och lever mitt liv, älskar varenda sekund. Senare i vinter får ni hålla utkik för då blir det disco igen, fast inte Disco Undressed utan ‘A Big Disco Show’ som jag inte får prata som mycket om än. Men snart får jag det..
Och Disco Undressed kan man ju faktiskt få se i Stockholm under Pride-veckan?
– Ja, det stämmer, vi kör
på Mälarpaviljongen på tisdagen, dagen innan invigningen, 30 juli, kl 20.00! Kom!

 

 

.