Som en del i duon Man Meadow släppte Fredrik Olofsson tio singlar, tävlade i polska uttagningen till Eurovision och fick dansgolvshits med Viva La Musica och Love´s Gonna Get You. Nu släpper Fredrik första singeln i eget namn, Can´t Let You Go Like That, om en kärleksrelation där en valt att lämna och gå vidare.

– Jag fick till ett samarbete med låtskrivarduon Chris Meyer och Dawn Elektra som haft flera K-Pop ettor i Asien. Låten var egentligen ett beställningsjobb på ett sound där jag gav dem fria händer om vad låten skulle handla om. Att den kom att handla om vad som senare skulle ske, ett bryt i relationen, är egentligen en slump.  Men låten färdigställdes under vårt uppbrott och det kändes som att texten blev väldigt personlig.

Hur är relationen idag?
– Vi är inte längre ett par, men bor ihop. Vi har projekt ihop och har full respekt för varandra. Allt känns så klart nytt och konstigt efter tolv år i relation, men jag hoppas på en lång och vänskaplig relation.

Hur känns det att sjunga om något så personligt och är det ovant jämfört med tidigare texter där det kanske mest varit fokus på dansant pop och inte så textbaserat?
– Det känns extra viktigt att leverera texten för att få fram rätt känsla, det är klart svårare än att gömma sig bakom coola effekter.

Hur kommer det sig att det blev det här soundet?
– Jag har börjat lyssna på mer och mer lugn musik den senaste tiden och kanske har det att göra med den stämning jag varit i när vi glidit ifrån varandra mer och mer.

Och ManMeadow, är det projektet nedlagt?
– Man Meadow ligger på is och det finns inga planer på att spela in fler låtar just nu. Det är möjligt att vi kan hitta på något igen, Vi stänger inga dörrar, det ska man aldrig göra.