Likör
Baileys har länge varit den där flaskan man köper för de sista pengarna på chaterersan till kanarieholmarna. Inte för att den är speciellt god utan för att det är en tradition. Inte lika äcklig som andra likörer helt enkelt och något mormor tycker är OK när hon kommer över på kaffe.
Sedan i våras har Baileys satsat på att få oss att inse att den lätt mjöliga likören inte bara är drickbar, utan till och med god!
Metoden är enkel: Baileys skall bli trendig.
I vintras kunde kändisvimlare få smaka Baileys on the rocks på den ena tillställningen efter den andra. Hade man tur fick man dessutom en snygg broschyr innehållandes stämningsskapande bilder.
Och det ser ut som man lyckats med sin satsning. Baileys restaurangförsäljning ökade med 45% i somras jämfört med samma period 1999, uppger svenska distributören UDV.
– Det är inte så att folk kommer sluta dricka sin Baileys till kaffet, säger Peter Dimulkas från UDV i ett pressmeddelande.
– Det är snarare så att fler har upptäckt Baileys möjligheter. Det har blivit trendigt.
Och trenden – ja det är alltså att fylla ett glas med iskuber och sedan hälla på Baileys.
Gott? Ja garanterat bättre än Baileys till kaffe i alla fall!
Publicerad: 2000-10-27 10:00:00