Pride 2007 – Göteborg

Under fredagen startade HBT-GBG liksom Lesbisk Festival och Göteborg Bear Clubs festhelg. Den officiella invigningsfesten bjöd på ett späckat program från nio till 01 på natten och därefter var det dans till tre. Invigningstalade gjorde RFSL-Ungdoms Nalle Söderqvist liksom Birgitta Stenberg. Det var en stark kväll med glädjetårar och en partyatmosfär med ett fullsatt Världskulturmuseum.



Foto Christian Hagward
QX.se träffade en av de som uppträdde på festen, performanceartisten Robert Fux.
Hej Robert, du var konferencier på hbt-gbgs invigningsfest på Världskulturmuseet i fredags kväll. Hur var stämningen?
– Det var så jävla bra och en cool aktiviststämning som brädar alla böghousepartyn med hästlängder. Det känns att kraften kommer underifrån och det är den bästa publik jag har haft på länge. All respekt åt Göteborg.
Hur länge är du här?
– Jag är kvar tills på måndag och skall försöka se ångrarna, tyvärr missar jag den lesbiska buggkursen på Blå Stället. Jag har inga lämpliga dansskor nämligen…
Vad har du på g framöver?
– Nu har jag sommaruppehåll och i höst spelar jag en av huvudrollerna i urpremiären av Fans av Fredrik Strage. Jag spelar Gert van der Graf som förföljde och var besatt av Agneta Fäldtskog. Sen håller jag i nattvaritén Salong Giraff på Orionteatern i Stockholm.


Ronnie Hallgren är en av initiativtagarna till Hbt-gbgfestivalen och vi frågade honom om dagens aktiviteter i Stadsteaterns lokaler
– Vi har bland annat haft ett samtal med HBT politiker i Göteborg om hur det är arbeta med dessa frågor.
Hur gick det?
– Det gick bra, vad som var verkligt positivt är att politikerna framöver skall arbeta över partigränserna för att föra fram HBT frågor och det är mycket bra.
Hur tycker du att stämningen är på festivalen?
– Fantastiskt positiv! Jag möter glada människor, vänliga människor, på stan. Några av mina heterosexuella medarbetare på teatern sade att de var helt gripna av all kärlek som strömmar i luften i Göteborg just nu.
Något mer du vill säga?
– Kämpa på!

http://www.hbt-gbg.se/

Publicerad: 2007-06-02 20:09:32