Förra veckan utsattes RFSL Kristianstads lokaler för fönsterkrossning. En grupp ungdomar sågs springa från platsen efter att sju av föreningens fönster krossats med stenar. Trots detta har föreningens verksamhet gått vidare som vanligt.
– Vi kör vidare, så lätt ger vi oss inte, säger föreningens ordförande Andrea Thile till QX.
Thile säger dock till QX att man från föreningen ser en koppling mellan attacken och de upprörda samtal som kommit efter att RFSL Rådgivningens säkrare sexbroschyr, ”Hård Villig Våt”, deltas ut i samband med stadsfestivalen Kristianstadsdagarna.
– Vi har sett hur de delat ut materialet till pensionärer och ungdomar och kreti och pleti. Och det är ett material som har ganska grovt, skulle jag vilja säga. Det är många som har reagerat inom kommunen och som ringt oss, säger Andrea Thile.
– Det är skrämmande att dela ut detta till allmänheten, fortsätter hon. Det är ju riktat till hbt-personer och jag kan, enligt vårt sätt att se det, förstå att människor reagerat.
Andrea Thile oroar sig för att det finns en koppling mellan reaktionerna på utdelandet av säkrare sex-broschyren och att lokalens fönsterrutor krossats.
– Man får tänka sig för från alla organisationer om vad man delar ut och vart man delar ut det, säger Andrea Thile till QX. Vi hoppas nu att detta inte får ytterligare konsekvenser för oss.
På RFSL-Rådgivningen i Skåne som tagit fram broschyren så beklagar man att materialet delats ut till fel personer.
– Vi hade sänt upp det här materialet till Kristianstad för att delas ut bland bögarna i föreningen, berättar Tore Runnerstam för QX. Tyvärr hamnade det totalt fel så det gick riktigt tokigt.
– Den skall inte gå till kreti och pleti ute på stan eftersom den är riktad till män som har sex med män, säger han. Hamnar den hos andra så kan de såklart bli upprörda över innehållet. Tyvärr händer detta ibland när man jobbar med målinriktat material, vi kan bara beklaga att det blev så.


Ladda ner RFSL Rådgivningens säkrare sex-broschyr Hård Ivrig Våt

Läs tidigare artikel: RFSL-lokal utsatt för skadegörelse