Det var högstämt i den lutherskt sparsmakat dekorerade domkyrkan i Köpenhamn. De sex pelarna på utsidan var draperade i regnbågens färger och deltagare i OutGames från alla världens hörn kom för att ta emot Guds välsignelse och lyssna till budskapet om att Gud skapat alla människor till sin avbild och att kärleken är störst av allt.
Det lästes bland annat kärlekstexter ur Vishetens bok och Ruths bok och det predikades om mångfalden där självklart även hbt-personer ingår.
Församlingen erbjöds att som par, som ensamma eller som familj, oberoende av sexuell orientering eller könsidentitet komma fram för att ta emot Guds välsignelse.
Genomförandet av högtiden har föregåtts av viss religiös diplomati. Biskop Peter Skov-Jakobsen ingrep efter att kritik uppstått för planerna över att på ett än tydligare sätt ge välsignelse av enkönade pars kärleksrelation.
En snäppet mer allmänt hållen ceremoni blev den kompromiss som gjorde att välsignelse-ceremonin kunde hållas under eldning av Mia Rahr Jacobsen.
För deltagarna var detta nog inte avgörande.
Det var en högtidlig stämning och de 75 par som gick fram och tog emot välsignelse var uppenbart djupt rörda. Det föll många glädjetårar och många kramar utdelades.
Mediauppmärksamheten inför och nu efter välsignelsegudstjänsten har också varit stor i Danmark.
Inom den danska folkkirken utförs välsignelse av ingånget partnerskap, däremot har man inte som i den svenska kyrkan välsignelseakten i sin kyrkohandbok.