Organisationen Öppna moderater har till årets stämma för moderaterna lämnat in en motion som kräver en ”jämlik vård för lesbiska par”.
Motionen tar upp problemet med att landsting hanterar assisterad befruktning olika. I vissa landsting blir hjälpen mer kostsam för lesbiska par jämfört med heterosexuella alternativt att lesbiska erbjuds färre behandlingar.
– För många par har drömmen om barn blivit dyrare än de tänkt sig, eftersom skillnaderna mellan de olika landstingen och deras sätt att prissätta möjligheten att skaffa barn lett till att lesbiska par fått betala mer än andra par. Vi vill se ett slut på detta. Alla par ska behandlas lika. Vi är glada att Moderaternas partiledning ställt sig bakom vår motion, säger Fredrik Saweståhl, vice ordförande i Öppna Moderater och ansvarig för motionen.
Vid stämman, som året innan ett allmänt val kallas arbetsstämma vilket bland annat innebär att partistyrelsen ges större möjlighet att påverka vad som skall debatteras, är Öppna moderaters ordförande Christer G Wennerholm, en av Stockholms ombud medan Fredrik Saweståhl är en av ersättarna för Stockholms län. Förutom dessa två står Jenny Edberg som undertecknare av motionen.
Stämman hålls den 27 till 30 augusti i Västerås.

Moderaterna på Qruiser