Hitlerkopia i anti-aidskampanj

Videofilmerna och affischerna i kampanjen som går under namnet ”Aids är en massmördare” visar även Saddam Hussein och Josef Stalin i sexscener. Ett reklamklipp som ska sändas på radio baserar på ett beryktat tal av Hitlers propagandaminister Josef Goebbels. Bakom projektet står den flerfaldigt prisbelönade reklambyrån das Comitee i Hamburg och Regenbogen e.V., en ideell förening som sätter fokus på hiv/aids. De tycker att man endast med medvetet provokativa bilder kan nå ut till ungdomarna.

Redan innan starten har kampanjen fått internationell kritik och väckt bestörtning bland hivorganisationer, framför allt i de anglosaxiska länderna.
–Jag tycker att reklamklippet med Hitler är otroligt stigmatiserande för personer som lever med hiv. En grupp som länge utsatts för stigmatisering och diskriminering , säger en taleskvinna för brittiska National Aids Trust till tidningen Daily Telegraph. Hon betonar att själva frågan om prevention, till exempel att använda kondomer, inte tas upp i videon.
Hivorganisationer kritiserar också att kampanjen provocerar på ett negativt sätt och de befarar att folk avskräckas från hivtestning när aids associeras med massmord.
I Sverige har Riksförbundet för HIV-positiva också starkt kritiserat den tyska kampanjen.