Enligt tidningen ska firman heta Eklund Stockholm New York, och bara rikta in sig på de mest exklusiva bostäderna i huvudstaden. Fredrik Eklund har gjort succékarriär på en av världens hetaste marknaderna för bostäder, nämligen Manhattan. 32-åringen är VD för Core Group NYC och är en av de mest kända mäklarna i New York.
Själv vill han inte kommentera uppgifterna, men säger att han varit mycket i Stockholm den senaste tiden och att han ser fram emot att vara mer tid hemma i Sverige i framtiden. För två år sedan intervjuade magasinet Fokus honom och då berättade han om sin längtan hem.

– När jag skaffar barn, Sverige är ett fantastiskt land. Jag vill gärna ha barn med min pojkvän, det är därför vi har skaffat två hundar att träna på nu först. Det får inte dröja för länge, jag vill inte vara för gammal.

Få personer har så vitt skilda saker på sin CV som Fredrik Eklund. 1998 grundade han klubbkonceptet Billy. 1999 startade han företaget Humany där nuvarande utrikesministern Carl Bildt satt i styrelsen. 2003 spelade han in gayporrfilmen The Hole, som senare gav honom ett antal utmärkelser i prisgalor för sexfilmer. Sin forna filmkarriär är något han har ett avspänt förhållande till avslöjar han.

– Det här är New York, ingen bryr sig, det var fem år sen nu. Jag har pratat om det i branschmedia här i USA. De som höjer på ögonbrynen gör det bara en gång, säger han till Fokus.