På Aftonbladet.se kan man följa några av alla de nomineringar som kommer in till Svenska Hjältar, en gala som uppmärksammar personer som utmärkt sig genom civilkurage.
I torsdags presenterades mamma Camilla som födde två tvillingsystrar som idag, 16 år gamla, lever som syster och bror.
Till Aftonbladet berättar Camilla att det inte varit helt lätt att acceptera att Alex är en pojke, fast i en flickas kropp.
– Tyvärr tycks det finnas väldigt lite kunskap om barn i den här situationen. Och när vi kom till förskolan fick vi inget stöd. Man förstod inte, behandlade honom som en tjej, berättar mamma Camilla i Aftonbladet.
För Camilla har det blivit en tid med att lära sig och att förstå och samtidigt slåss mot fördomar som hennes son möter.
Alex har nu påbörjat en utredning hos sexologen i Lund och efter 18 års ålder är det möjligt att påbörja könskorrigerande operation. Om sin mamma säger Alex.
– Hon är en hjälte för hon kämpar inte bara för mig utan för alla andra som kanske också behöver hjälp.

Den 18 oktober avslutas nomineringarna till Svenska hjältar som hålls den 14 december på Cirkus i Stockholm och direktsänds i TV4. Efter att nomineringarna slutförts påbörjas juryns arbete att ta fram de som svenska folket kan rösta om. Juryn leds även i år, det tredje året för hjälte-galan, av Mark Levengood.
Första året fick Kristian Kabelacs ta emot priset för att han vågade anmäla sin skola som han menade hade diskriminerat honom på grund av hans sexuella identitet.

Läs Svenska Hjältar-artikeln om Camilla och hennes två barn här