Efter Organisations- och föreningsutskottets (OFU) beslut den 17 december står det klart att Egalia saknar finansiering från Stockholms Stad för 2010.

– Utan ett positivt beslut från Stockholms stad kan vi inte öppna igen efter nyår, säger Anna Söderström, ordförande för RFSL Stockholm. Vi hoppades kunna ge ungdomarna ett glatt besked i julklapp i år, nu blir det precis tvärtom.

Egalia har drivits av RFSL Stockholm sedan 2007. Varje år har Egalia haft cirka 2500 besök av unga som alla har en berättelse om varför dom inte kan vara öppna, bland vänner, i skolan, på fotbollsträningen eller hemma med sin familj. Nu när stadens beslut om eventuell finansiering kom så här sent har Egalia inte getts tid att planera för vare sig verksamheten eller personalbehovet.

– Men det stora problemet är att ungdomarna kommer i kläm. Flera rapporter har genom åren visat att den här målgruppen mår dåligt i större utsträckning än ungdomar generellt. Egalia som verksamhet en unik frizon och en livsviktig trygghet, säger Anna Söderström.

Egalia försöker nu samla in pengar för att kunna hålla verksamheten öppen det första kvartalet i väntan på vidare besked från Stockholms stad.

Bidrag tas emot på bankgiro 273-4382 (Märk gärna gåvan med ditt namn)
Det har också startats ett upprop som man kan skriva under: Egalias änglar