Omkring 150 par gifte sig under tisdagen då Washington D.C. slutligen öppnade sin äktenskapslagstiftning även för par av samma kön.

Allra först ut att ingå äktenskap var Sinjoyla Townsend och Angelisa Young. De två var även först att så snart det gick genomföra de formella delarna av att ansöka om äktenskapslicens. Samtidigt med de två gifte sig även Reggie Stanley och Rocky Galloway liksom pastorerna Darlene Garner och Lorilyn Candy Holmes . Alla dessa tre första par ut är föräldrar så det blev förutom äktenskap även ett stort barnkalas av ceremonierna. Garner och Holmes är inte bara mödrar utan dessutom mormödrar och gammelmormödrar.
Bilderna på det strålande lyckliga Galloway och Stanley med sina tvillingdöttrar i famnen har blivit de mest spridda i media världen över.

Sinjoyla Townsend och Angelisa Young första paret ut i Washington

Försöken att legalt stoppa införandet av en könsneutral äktenskapslagstiftning fortsatte ända in i det sista men efter att USAs Högsta domstol avslagit överklagan av beslutet, med hänvisning till att det är en lokal fråga, är det nu alltså fritt fram för alla par att gifta sig i staden.
Motståndare till lagändringen utlovade dock att man kommer fortsätta att kämpa för att par av samma kön inte skall få gifta sig.