I onsdags publicerade CBS en video om Joe Maldonado från New Jersey, USA som blivit utsparkad från sin scoutgrupp. I reportaget frågar reportern Errol Barnett varför han ville vara med i scouterna.
– Därför att alla mina favoritkompisar är med där, svarar Joe.

I intervjun berättar mamman Kristie Maldonado att Cub Scout gruppen var medvetna om att han föddes i fel kön och att det stod att han var flicka på sitt födelsebevis. Men nu har huvudorganisationen Boy Scouts of America satt ned foten och sagt att Joe inte är välkommen.
– Inget barn får avvisas från våra program baserat på deras sexuella läggning, men könsidentitet är inte relaterat till sexualitet, skriver de i ett uttalande.

Familjen har rekommenderats att placera Joe i en alternativ scoutgrupp men det är de inte intresserade av. Mamman Kristie kräver nu en officiell ursäkt från Boy Scouts America.

Det här är inte första gången som organisationen har hamnat i blåsväder för sina medlemskrav. Fram till 2014 var det inte tillåtet för medlemmar eller ledare att vara öppet homosexuell, vilket ändrades efter påtryckningar.

Händelsen har rört upp starka reaktioner på Twitter.

Han är åtta år. De mobbar ett litet barn” skriver en.