Vem vill bli ordförande för Stockholm Pride 2017? Alla kan nominera och komma med förslag till valberedningen som sedan lägger sitt förslag inför årsmötet den 26 februari där ordföranden väljs.
– 2018 står Sverige återigen i centrum för Europas pridefirande Europride, denna gång i ett samarbete mellan Stockholm och Göteborg. Den som tar över ordförandeskapet kommer få det fantastiska uppdraget att driva det arbetet i mål, säger Christian till QX.

Att få vara med och inleda arbetet inför Europride var en av många saker som Christian kommer ta med sig från sin korta men intensiva tid på posten.
– Det har varit fantastiskt att få leda en kompetent styrelse genom ett spännande år för hbtq-frågorna. Det har också varit en ynnest att få vara ansiktet utåt för en organisation med över 600 volontärer. Jag har gång på gång blivit imponerad och stolt över de fantastiska människor som år efter år lägger sin sommar på Stockholm Pride som volontärer.

Han vill inte spekulera i vem som kan komma att bli hans efterträdare men har några tips på kvaliteter som är viktiga för att klara av jobbet.
– Som ordförande för Stockholm Pride måste man vara en bra företrädare för pride- och hbtq-rörelsen utåt, men också kunna vara en god ledare inåt. Uppdraget är helt ideellt men tar en hel del tid, så det krävs mycket engagemang för att få vardagen att gå ihop.

Är du rätt person att bli nästa Prideboss eller känner du någon som är det? Förslag mejlas till [email protected] senast den 15 januari.