– Det har varit ett tufft första år som ordförande, som inleddes med ett ekonomiskt underskott och ett omfattande arbete för att rädda vår ungdomsverksamhet Egalia. Samtidigt så har det också varit väldigt roligt och utvecklande. Nu står vi tryggare och jag är väldigt glad att jag fått förnyat förtroende, säger Anna Söderström i ett pressmeddelande efter årsmötet.
2010 kommer för avdelningen handla om att rikta in sig på lokalpolitik och att öka antalet medlemmar. Valet och Stockholm Pride kommer att prägla verksamheten en stor del av året.
Föreningen har även antagit en strategisk plan som sträcker sig tio år framåt i tiden.
– Den ska användas som ett verktyg för att skapa en bättre kontinuitet i vårt arbete. Jag vill att vi vänder vår negativa medlemsutveckling och samtidigt gör oss mer synliga i vardagen för hbt-personer i Stockholm och för våra medlemmar, berättar Anna Söderström.
Till vice ordförande valdes Reb Kerstinsdotter, ny sekreterare blev Omar Farjani och kassörsposterna tillsattes i år igen av Ulf Schyldt och Katina Staf. I avdelningens styrelse sitter även Anna Carlssonl, Johanna Lazcano, Ulrica Stjernqvist, Richard Svahn, Christian Valtersson och Johanna Wistedt. RFSL Ungdom i Stockholm får också efter årsmötet en egen representant i styrelsen för RFSL Stockholm.