Women´s March började som ett initiativ i Washington DC men har snabbt spridit sig världen över. Sammanlagt kommer 616 demonstrationer hållas imorgon lördag, varav två är i Sverige. En i Åre som genomförs på längdskidor och en på Norrmalmstorg. Hittills har 4500 attendat evenemanget i Stockholm.

– Det är mäktigt eftersom det är en global demonstration och en global händelse. Det är viktigt att känna stöd i varandra och veta att det finns röster överallt som opponerar sig emot det här. Hatretoriken och hans politik riskerar öka hets och våld. Ingen ska behöva stå själv, det är viktigt att vi samlas, säger Sandegård.

Att massdemonstrationen äger rum just på Trumps första dag menar arrangörerna är ett viktigt ställningstagande mot de högerpopulistiska röster som hörs världen över.
– Det är många som känner oro över vad som ska hända. Donald Trump har uttryckt att han är emot samkönade äktenskap och han har ingen plan för hiv-prevention. Sen finns det en oro i hur retoriken han för och det arbete han gör kommer påverka mänskliga rättigheter globalt. Med hatretorik kommer våld, säger Sandegård.

Läs mer om evenemanget i Stockholm här!